Information om Gobaru

Venskabsmenigheden i Gobaru 

Elling, Strandby og Jerup Kirkers venskabsmenighed ligger i Gobaru i Sierra Leone i Vestafrika.

Målsætningen for venskabsmenigheden er at:

  • udvikle venskabsrelationer menighederne imellem, gennem personlige kontakter og kommunikation.
  • støtte menigheden i Gobaru økonomisk til konkrete projekter.

Sierra Leone

ikke navngivet 0
gobaro2

Den skrevne historie om Sierra Leone begynder i 1462, da den portugisiske opdagelsesrejsende Pedro de Cintra navngav landet ”Løvebjergene”. Europæerne brugte landet som en ressource for slaver, men i 1787 blev Freetown grundlagt som en by for tidligere slaver, der boede i London.

Landet blev selvstændigt i 1961. Der udbrød borgerkrig i 1991, hvor titusindvis døde og mere end to millioner blev fordrevne. I 1999 blev der underskrevet en fredstraktat, men denne fred blev truet, og britiske soldater blev sendt ud for at evakuere udlændinge og genoprette roen. Med hjælp fra FN´s fredsbevarende styrker blev der ro i landet og begge styrker trak sig tilbage i 2005.

Kirken i Gobaru

De missionærer, der ankom til landet omkring 1664, arbejdede målbevidst med at kristne og uddanne den lokale befolkning med stor succes.

Siden 1894 har der været afholdt gudstjeneste hver søndag i midlertidige bygninger i Gobaru, men i 1919 kom der en aftale i stand med Mr. William Thomas Bell, der afstod et stykke jord nær Wanjei-floden, og her blev den første sten til den nuværende kirke lagt den 25. marts 1919.

gobaro4
gobaro3

Efter borgerkrigen vendte befolkningen tilbage, men kirken var præget af krigen og alt inventaret var ødelagt.  Den daværende præst, J.E.F. Tucker måtte begynde fra bunden med at renovere kirken. Da alt var repareret, var kirken klar til søndagsgudstjenester igen.

Kirkens nuværende præst hedder Steven Allie.

Igennem årene er der blevet afholdt diverse arrangementer i Gobaru for at samle penge ind. I Elling og Strandby afholder vi Kirkemarked med blandt andet cykelsponsorløb, den første søndag i juni (i 2016 dog d. 1. maj).

Med Gobaru-menighedens og vores indsamlinger, er der blandt andet indlagt elektricitet i kirken, købt transportabel generator, præstekjoler, dragter til kirkekoret, skoleuniformer, undervisningsmaterialer, knallert til præsten, bærbar computer, kamera og meget, meget mere.

gobaro5
gobaro6

Men alt dette ville ikke være muligt uden din hjælp, så hjælp os med at hjælpe andre

  • Kom til Kirkemarked. Der er amerikansk lotteri med fine gevinster, lykkehjul også med fine gevinster, afrikansk mad og meget, meget mere.
  • Meld dig som cykel-rytter eller som sponsor til en cykel-rytter.
  • Sæt et beløb ind på vores konto: 9009 4575751933
  • Lav en ”Fast giver” aftale ved at kontakte sognepræst Peter Thøgersen, tlf.: 98 48 10 08 eller skriv på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. (At tilmelde sig som ”Fast giver” betyder at der automatisk vil blive trukket et aftalt beløb fra ens konto hver måned i et aftalt antal år.)
gobaro7
gobaro8

Kirkens adresse er:

Saint Stephen´s Parish, Gobaru,  

Pujehun Distict, 

Southern Province of Sierra Leone,

West Africa